Honka/Akatemia vieraaksi Kyrönniemelle Lauantaina

  • Posted on: 29 June 2016
  • By: riku.laamanen

STPS:n taival kohti Regions Cupin voittoa saa suuren haasteen ensi lauantaina, kun Kyrönniemen Vicente Calderonille vieraaksi saapuu kivenkova Honka/Akatemia. 

Esturan tie 4:lle kierrokselle 16 parhaan joukkoon on edennyt päästämättä ainuttakaan maalia koko kisassa. Viime vuonna STPS:n tiputti juuri tässä samassa vaiheessa 2012 vuoden mestari TPK rankkarikisassa ja teki ensimmäisen maalin kotijoukkueen verkkoon varsinaisella peliajalla.

Kriittistä juuri tässä samassa vaiheessa tulee olemaan STPS:n puolustus ja pystyykö se jatkamaan  pitäen oman maalin puhtaana. 

Kun joukueet vähenevät niin myös laatu kovenee. Vierasjoukkue on kivenkova Honka/Akatemia joka rästipelin voitettuaan nousee oman lohkonsa kärkeen. Nyt sillä on vakuuttava maaliero 26-6. Vierasjoukkue on vahvan honkalaisen identiteetin omaava joukkue. Pelaajat ovat nuoria, taitavia, nopeita ja älykkäitä sekä espoolaisittain nöyriä. Sillä on puhtaaseen pallonhallintaan perustuva pelifilosia jolla se pyrkii voittoihin. Pelaajat ovat pienestä pitäen olleet ammattivalmennuksessa ja se näkyy.

Pitää myös muistaa että keltamustat ovat raivanneet tiensä tähän kivenkovaan nippuun. Kotijoukkue tuleekin tähän peliin juhanuksen levänneenä ja tuore MIPK:n vierasvoitto vyöllään. Vierasvoitto Mikkelistä oli ensimmäinen vuosiin ja se näytti joukkueen henkistä vahvuutta ja kykyä pelata jalkapalloa. 

Innolla lauantai-iltapäivän klassikkoa odottaa myös esturan luottopelaaja Antti Pulkkinen: "Maalin voitto olisi hyvä, kahden maalin voitto parempi ja kolmen maalin voitto vielä parempi. Katsotaan nyt miten peli etenee ja mikä tulos on kunhan voitetaan."

Luottavaisin mielin peliin lähtee myös huoltaja Jodi: "Jätkistä näkee että sydämessä sykkii. Nyt mennään päätyyn asti, sitten mökille!"

Poissa vahvuudesta on eurokentille valmistautuva Markus "hänksäliikkuu" Riikilä sekä Cupissa edustuskelvoton Eetu Harmoinen.

Kyrönniemellä 2.7 klo 16 Regions Cupin 4. kierroksen ottelu STPS-Honka/Akatemia ja voittaja 8:n parhaan joukkoon.