IPS- STPS 3-2 (0-1)

  • Posted on: 4 June 2016
  • By: riku.laamanen

 

Edustus STPS matkasi IPS:n vieraaksi Imatralle. Jalkeille oltiin saatu tällä kertaa edellistä vierasmatkaa laajempi rinki pelaajia, ja lähtökohdat peliin eivät olisi voineet olla paremmat. Edes yhtäkkiä alkanut kaatosade ei estänyt savonlinnalaisten hyvää fokusta.

Avauskokoonpano tänään

Mysteerimaalivahti!?

Puolustus: Ikonen, Ekmark, Pulkkinen, Huotari

Keskikenttä: Kautonen, Kuntonen, Riikilä, Meriläinen

Hyökkäys: Huttu, Abahassine

Vaihtopenkki: Seppänen, Laamanen, Myllys, Mäkinen

 

STPS:n hyvä fokus näkyi myös otteissa ensimmäisellä puoliajalla. Vieraat pääsivät pyörittämään omaa peliään alun kankeuden jälkeen mielin määrin. Varsinkin pallovarma Huttu oli alati vaarallinen. Lopulta ”Maukka” tekikin ottelun avausmaalin hienon koko joukkueen pitkän hyökkäyksen päätteeksi puolen tunnin kohdalla. STPS jatkoi vahvaa esitystään, mutta tauolle mentiin vieraiden yhden maalin johdossa.

Toinen puoliaika näytti jatkuvan siten miten edellinen oli loppunut; IPS tyytyisi iskemään vastaan ja pallo pysyi vierasjoukkueella. Kuitenkin 50. minuutilla IPS sai kulmapotkun ja käytti omia vahvuuksiaan ja tuli tasoihin. Tästä vain pari minuuttia eteenpäin, ja STPS:n oma hyökkäyspään vapaapotku päätyi käsittämättömän sähläyksen kautta IPS:n vastahyökkäykseksi ja kotijoukkue kiitti ja siirtyi johtoon.

STPS teki tässä vaiheessa pelaajavaihdon ja vaihtoi kentälle Topi Seppäsen Riikilän tilalle. Kotijoukkue alkoi vetäytyä ja puolusti ankarasti. STPS ei päässyt kunnon maalintekopaikoille millään. IPS:n kolmas maalintekopaikka ja kolmas maali tuli yllättäen vapaapotkusta puskien vähän myöhemmin. STPS kuitenkin jaksoi yrittää edelleen, ja kentälle kaikkensa antaneen Huotarin tilalle vaihdettiin tuulennopea Rasmus Myllys. Viimeinen kymmenen minuutti oli täyttä keltamustaa dominanssia, ja lisäajalla vierasjoukkueen kärkeen siirretty Tommi Ekmark laukoi vitosen sisältä kavennuksen. Ekmark oli lähellä vielä tasoitusta, mutta IPS kesti loppuun asti, ja pisteet jäivät harmittavasti Imatralle.

Peli jätti joukkueelle ison pettymyksen, koska tästä oltiin ennen kaikkea tultu hakemaan voittoa. Kuitenkin Valmentaja Silvennoinen näki paljon hyvääkin pelissä. ”Ensimmäisen puoliajan lopun pelaaminen, ja hyökkäyskaksikon loistava työnteko molempiin suuntiin lämmitti mieltä”, Silvennoinen veisteli. Valmentajalla ja koko joukkueella riittää uskoa omaan tekemiseen. Harmi vain, että tänään tulos jäi laihaksi. Hatunnosto IPS:lle omasta esityksestään. Kotijoukkue näytti kuinka pelataan omilla vahvuuksilla tulosta tehden. Keltamustien esityksestä erityismaininnan ansaitsee tällä kertaa Maukka, joka jaksoi painaa ja luoda tilanteita ja tilaa muille maalin lisäksi. Miehen silkinpehmeä kosketus palloon erottui todellakin edukseen märällä nurmella ja aiheutti ongelmia vastustajalle.

Edustus STPS jatkaa otteitaan ensi viikon lauantaina kasvojenpesun merkeissä Kyrönniemellä, jolloin vastaan astelee PurHa Inkeroisista.