Purha vieraaksi Kyrönniemelle lauantaina

  • Posted on: 9 June 2016
  • By: riku.laamanen

PURHA VIERAAKSI KYRÖNNIEMEN PYHÄTTÖÖN

Lauantai 11.6. klo 16:00

STPS saa Kaakkois-Suomen Kolmosen kuudennella kierroksella vastaansa Etelä-Kouvolan mustan lampaan Inkeroisten Purhan. Purha on aloittanut kautensa sarjataulukkoon katsoen vaisusti – viiden ottelun jälkeen kasassa on neljä pistettä ja kolmanneksi viimeinen sija. Ailahtelevaisella pelillä seitsemän pistettä raapinut STPS majailee taulukon keskikastissa ja on vain voiton päässä kärkikahinoista.

Taulukko ei kuitenkaan kerro lauantain vieraasta kaikkea. Purha on laittanut sarjan kärkipään joukkueet tiukille häviten vain yhdellä maalilla sekä FC Peltirummulle, että Lappee JK:lle. Aina vaaralliselta Savilahden Urheilijoilta joukkue sai nipistettyä pisteen. Pääasiassa A-juniori-ikäisistä pelaajista koostuva Purha kuuluu Kolmosen nuorimpiin joukkueisiin ja kokoonpanoissa onkin nähty muutamia maajoukkuepaidassakin vääntäneitä poikia. Joukkue on myös lainannut pelaajia Kakkosen kärkipäässä taistelevan Susien rosterista.

Viime viikonloppuna kaksi vierasottelua pelanneelta kotiyleisön suosikilta ”Stepsiltä” odotetaan lauantaina paljon – ja miksi ei odotettaisi? Viime viikonloppuna se eteni hienosti kansallisen Regions Cupin 16 parhaan joukkoon ja tämänhetkinen joukkueen hurmos on käsinkosketeltavissa. Perjantaisen IPS-pelin tappiosta on opittu paljon, eikä vastaava sulaminen tule tältä joukkueelta enää toistumaan. Savonlinnan ylpeys on nyt päässyt vakituisesti harjoittelemaan smaragdin vihreälle Kyrönniemen nurmikolle, joka on selkeästi vaikuttanut positiivisesti joukkueen harjoittelun tasoon. Pelaajavajausta ei ”Kyrkän” kauden avauksessa pitäisi olla luvassa, sillä joukkueen sisällä jyllännyt vatsatautiepidemiakin on nyt saatu pysäytettyä.

Luvassa on siis äärimmäisen kutkuttava kamppailu Savonlinnalaisten kaiken nähneiden, periksiantamattomien, taidoiltaan Littimäisten sotureiden ja Kouvolalaisten, varmasti äärimmäisen energisten poikien välillä.

Ottelun alla esille on noussut lukematon määrä kysymyksiä. Onko STPS palautunut sataprosenttisesti rankasta viikonlopusta? Saapuuko mysteerimaalivahti Lassi Rahikainen Kawasakillaan otteluun vai löytyykö tolppien välistä uusi muuri? Kykeneekö STPS juoksuttamaan energisen Purhan uuvuksiin jo ensimmäisen vartin aikana? Onko maailman paras pelisuunnitelma iskostunut pelaajien selkäytimeen niin, että sitä jaksetaan noudattaa koko ”ysikymppisen” ajan? Kuinka monta maalia Zakaria ”Yksinläpi” Abahassine takoo? Saako Tommi ”Ristipallo” Ekmarkin maaliputki jatkopalan? Millä ruumiinosalla Rasmus ”Vasen pakaralihas” Myllys aikoo ottaa pallon haltuun? Sataako vettä? Ja se tärkein – kestääkö Kyrönniemen katsomon rakenteet lauantain yleisömäärää?

Vastaukset visaisiin kysymyksiin löytyvät ensi launtaina Kyrönniemen White Hart Lanelta.

TERVETULOA!