Ri-Pa - STPS

  • Posted on: 29 May 2017
  • By: teemu_pulkkinen

Ri-Pa – STPS

STPS vastaan Miikka Oinonen

Huikean kotiotteluavauksen jälkeen STPS matkustaa tiistaina seuraavaan sarjaotteluunsa Ristiinaan. Kotijoukkue Ristiinan Pallo on Savonlinnan edustusjoukkueelle melko tuntematon vastustaja. Ri-Pa on ehtinyt pelata tällä kaudella jo viisi peliä, joista saldona on yksi voitto, kaksi tappiota sekä kaksi tasapeliä. Ristiinalaiset nousivat kabinettipäätöksellä Kolmoseen oltuaan viime kaudella Nelosessa sijalla kolme. Ristiinalaiset ovat saaneet haalittua muutamia tasokkaita vahvistuksia tälle kaudelle, joten kauden avausotteluissa se on ollut kaikille erittäin vaarallinen vastustaja. Joukkueen maaliero viiden pelatun kierroksen jälkeen 14 tehtyä ja 16 päästettyä maalia. Maaleja on siis syntynyt molempiin suuntiin noin kolmen maalin keskiarvolla.

Miikka Oinonen. Kahdella sanalla on helppo kiteyttää, miten ja miksi ristiinalaiset tämän kauden Kolmosessa voivat pärjätä. Oinonen on 2000-luvun alun kovameriittisin mikkeliläisjalkapalloilija. Mies teki tuhojaan ensin MP:n riveissä Ykkösessä voittaen maalipörssin vuonna 2004. Veikkausliigassa erittäin taitava pääpelaaja Oinonen ehti viimeistelemään 41 ottelussa 10 maalia. Viime vuosina Oinonen on keskittynyt pääasiassa rakennushommiin, mutta on kuitenkin vahvistanut mikkeliläisjoukkueita alasarjoissa. Nyt Ristiinan Pallossa Oinonen on ehtinyt paukuttamaan pelaamassaan neljässä pelissä neljä maalia. Keltaisia kortteja tämä tulisieluinen taistelija on ottanut kaksi.

STPS:n puolustuksen tukipilari Antti Pulkkinen on valmistautunut hyvin Oinosen kohtaamiseen:

”Videoita on katseltu. Varmasti yksi sarjan parhaita kärkipelaajia ja paras pääpelaaja. Täytyy osata iskeä oikeassa kohtaa, eikä jäädä painimaan liiaksi.”

Hyvin kroppaansa apuna käyttävä Oinonen on lähes päätä pidempi Pulkkista, joten keskitykset ja pääpallotilanteet ovat varmasti Ri-Pan vahvuuksia.

”Heti ottelun alkuun on tehtävä selväksi, että tänään ei ilmaisia maaleja jaeta. Oinonen pelaa pientä sikaa jatkuvasti, joten ovela täytyy olla ja vastata samalla mitalla takaisin. Hyvä olisi, jos vähän pääsisi pelipaidan alle kutittelemaan. ”

Ristiinalaisten peli on suoraviivaista ja sen maalit ovat tulleet yhden, kahden pelaajan kombinaatioista. Tällaiset maalit puuttuivat STPS:ltä viikonlopun Hamina –peliin saakka. Haminaa vastaan STPS pelasi aiempaa yksinkertaisempaa peliä ja saivat käytettyä vastustajan heikkouksia hyödyksi. Erityisesti Rasmus Myllyksen vikkelät jalat aiheuttivat harmia Haminan hitaille toppareille. Tätä samaa painetta STPS pyrkii saamaan aikaan myös Ristiinassa. Pallokontrollin lisäksi on tärkeä päästä usein vastustajan selustaan, jolloin STPS:n juoksuvoimaiset pelaajat saavat tuhoa aikaan.

Oman mausteensa tuo keväinen luonnonnurmi, joka muuttaa pelin luonnetta. Virhepomput, arviointivirheet ja iso kenttä tuovat jännityskerrointa erityisesti puolustuspäähän. Toivottavasti STPS:n pelaajat haistavat nämä tilanteet vastustajia paremmin. Selvää on, että maaleja tullaan tiistaina näkemään!

Ri-Pa – STPS tiistaina 30.5 klo. 19.00 Ristiinan Urheilukentällä.