Savilahden Urheilijat lauantailöylyyn Talvisaloon

  • Posted on: 17 May 2016
  • By: riku.laamanen

Lauantaina STPS palaa jälleen yhden pelin vieraskiertueeltaan kotikentälleen Talvisalon Kesämaa Areenalle, jossa vastaan asettuu klo. 16.00 alkavassa ottelussa vieraita Mikkelistä SAVUn muodossa. Vieraskiertue oli STPS:n kannalta suotuisa joukkueen saalistettua kauden avauspisteet Kultsu II:n vieraana lukemin 3-1. Näin ollen kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta joukkueen saldona on voitto sekä ensimmäisen kierroksen löylytappio Peltirummulta.

STPS:n miehistö pääsee otteluun Savua vastaan jalkautumaan terveeltä pohjalta ja poissaolijoita ei ole lukuun ottamatta paria pitkäaikaisvaivaista lasinilkkaa lukuun ottamatta. Joukkueen nestorit ovat tämän ottelun alleviivanneet lapsenhoitokalentereihin jo sarjaohjelman suunnittelun kynnyksellä, koska Savua vastaan käydyt ottelut ovat perinteisesti herättäneet kentällä sitä tunnetta, minkä vuoksi nivelrikkoisia polvia ja lonkkia jaksaa öljytä pitkän talven yli koulun saleissa ja kuntopiireissä. Huhun mukaan jopa viime kauden ykköstorjuja Tero (Pappa) Mäkeläinen on herännyt talviunilta ja liittynyt harjoitusvahvuuteen auringon alettua lämmittämään Kesämaa Areenan tekonurmea. Se nähdäänkö Teroa tässä ottelussa kentällä hanskat kädessä, lienee vielä liian aikaista sanoa. Maalivahtivastuuta onkin jaettu ensimmäisissä peleissä mysteeristen miesten kesken, mutta pääasia on ollut, että tolppien välissä seisoneet metsien miehet ovat torjuneet onnistuneesti. Koko joukkueen pelaamisessa kollektiivinen kentällä liikkuminen on ollut kotijoukkueella vielä hakevaa kevään kynnyksellä. Tietojen mukaan muutoksia peliryhmitykseen on kotiotteluun tulossa ja tätä valmentaja Silvennoisen johdolla on ajettu sisään viikon aikana harjoituksissa. Selkeyttä siis haetaan, vaikka positiivisia asioita on löytynyt sekä hyökkäys- että puolustuspelin osalta.

 

Vierailija Savu on edelliskaudesta suuresti muuttunut ryhmä. Pelaajia on lähtenyt eri puolelle, mutta Savun kannalta kovin mukavaa on, että saman verran pelaajia on saatu tilalle. Balanssi on siis olemassa. Balanssissa on ollut myös alkukauden tulokset, kun joukkue on pelannut molemmat ottelunsa tasan. Edellisenä viikonloppuna Savun tasapainon sai kokea yksi lohkon ennakkosuosikeista eli Peka, jonka tyytyminen oli 1-1 tasapeliin vieraskentällä. Savun kannalta suurin kysymysmerkki on maalinteko. Edellisellä kaudella joukkue sai luottaa siihen, että pallon löytäessä Mikko Mutkan jalan, löysi pallo mutkan kautta tiensä yleensä maaliin. Tällä kaudella ”Mutkis” takoo maaleja Mikkelin ylpeyden MP:n riveissä. 2016 kaudella Savun voidaan sanoa olevan sarjan kysymysmerkki. Toisaalta joukkueesta löytyy rutinoituja kolmosen pelimiehiä, mutta samalla myös nuoria vielä katsomattomia arpoja. Verrattavissa siis kotijoukkueeseen. Odotettavissa on tasaista vääntämistä, jossa kaksinkamppailuiden voittaminen lienee tärkeässä roolissa hieman pienellä Talvisalon kentällä.

3 Pointtia kotijoukkueen pelin seuraamiseen:

1. STPS:n tiivistynyt joukkueena liikkuminen?

2. Edellisessä pelissä maalihanat avanneen Ama Meriläisen terrierimäinen peliote keskikentällä.

3. Kuka on mysteerimaalivahti

 

Tykkäämällä tästä päivityksestä ja veikkaamalla ottelun lopputulosta alla olevaan kommenttikenttään olet mukana 2 ilmaisen ottelulipun arvonnassa. Arvonta suoritetaan perjantaina ja voittaja ilmoitetaan tässä päivityksessä sekä yksityisviestillä facebookin kautta.

 

Marko Huttu