Savonlinnan paikalliskamppailu STPS:lle

  • Posted on: 2 July 2015
  • By: admin

Kauden ensimmäinen paikallistaistelu Kulennoisten pallon ja STPS:n välillä päättyi savonlinnalaisten 2-1 voittoon kovan taistelun päätteeksi. Näin keltapaidat ottivat ensimmäisen kiinnityksen Savonlinnan herruuteen.

Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvin ennaltaodotetun kaltainen. STPS hallitsi palloa ja KuP vetäytyi suosiolla puolustusasemiin ja taisteli ankarasti läpi ottelun. Myös kovat otteet kuuluvat derbyihin ja sellaisia nähtiinkin, joista ikävimpänä tapauksena nähtiin heti ottelun alussa tapahtunut yhteentörmäys pääpallotilanteessa STPS-toppari Perttu Härkösen ja KuP-laiturin välillä. KuP:n pelaaja oli tilanteen jälkeen hetken tajuttomana ja aivan muissa maailmoissa, mutta tokeni onneksi nopeasti. Valitettavasti hän ei kyennyt jatkamaan ottelua. 

Ensimmäinen puoliaika oli vahvasti STPS:n pallonhallintaa, mutta puolustusmuuria ei saatu horjutettua ja huippupaikat jäivät melko vähiin. Vain Juuso Kautonen ja Arvi Nieminen pääsivät herkkupaikoille, mutta molempien vedot epäonnistuivat. Lopulta 41.minuutilla Marko Huttu lähetti sivuvapaapotkun vaarallisesti kohti KuP-maalin takanurkkaa ja kun kukaan pelaaja ei päässyt palloon väliin, leijaili laukaus suoraan takakulmaan ohi häkeltyneen KuP-vahti Tero Vänttisen.

Toinen puoliaika jatkui pitkälti samalla kaavalla ja välillä keltapaidat tarjosivat täysille Kulennoisten katsomoille viihdyttäviäkin syöttökombinaatioita. Toinen puoliaika ehti vanheta vain 8 minuuttia, kun STPS kasvatti johtoaan. Markus Riikilä koitti vapauttaa Arvi Niemisen linjan taakse, mutta syöttö jäi KuP-pelaajan jalkoihin. Tämä yritti syöttää pallon alaspäin omalle maalivahdille, mutta syöttö jäi hiljaiseksi ja Nieminen oli kärppänä paikalla liukuen pallon verkkoon juuri ennen vastaantullutta Vänttistä. 0-2 maalin jälkeen STPS:n peli heikkeni pikkuhiljaa ja KuP sai lukuisia erikoistilanteita, joissa se on vahvimmillaan. Lopulta KuP:n urhoollinen taistelu palkittiin ja pitkän erikoistilannehässäkän päätteeksi KuP:n Janne Kosonen pääsi törkkäämään pallon verkkoon 76.minuutin kohdalla. Tästä alkoi vielä KuP:n puolittainen loppukiri, mutta muutamasta vaarallisesta erikoistilanteesta huolimatta kolme pistettä matkasivat Savonlinnaan. 

STPS:n peli oli kaukana parhaasta, mutta paikallisotteluissa ei yleensäkään hienouksia nähdä, vaan ottelut ratkeavat kovaan taisteluun ja yksittäisiin virheisiin. 

Savonlinnalaisten seuraava ottelu pelataan jo tänä sunnuntaina 5.7. klo 16:00 Kyrönniemen stadionilla. Tuolloin kevätkierroksen viimeiseen otteluun vastaan saapuu Lappee JK, Lappeenrannasta. Tervetuloa katsomaan!