Stepsi MIPK:n vieraaksi Mikkeliin

  • Posted on: 17 June 2016
  • By: riku.laamanen

MiPK-STPS ennakko

EM-kisat Ranskassa ovat ensimmäisen kierroksen osalta pelatut, kaikki joukkueet nähty ja futiskiima tapissaan. Kiima on näkynyt myös STPS:n treeneissä ja viime aikojen peliesityksissä. Stepsi on voittoputkessa ja se vapautuneisuus, sekä kisojen tuoma huuma huokuu nuorissa viriileissä miehissä. Kyllä silmä lepää, kun katsoo joukkueen sisäistä kilpailua ja hyvähenkistä kujeilua, sekä pikkupoikamaista kinastelua mikä on kisojen paras maa ja kuka voittaa maalikuninkuuden. Voi sanoa, että nyt eletään ihmisen parasta aikaa!

Stepsi matkaa lauantaina uusittuun Urskiin ja saa vastaansa vahvassa vireessä olevan MiPK:n, siis MiKin, joka vaihtoi 70-vuotis juhlavuoden kunniaksi nimensä alkuperäiseen, sekä otti käyttöön alkuperäisen MiPK:n logon. Erittäin tyylikästä, mutta siihen se tyylikkyys loppuukin. MiPK:ä voisi verrata Kaakkois-Suomen Albaniaksi – väkivahva joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti ja käyttää suoraviivaiseen pelityyliin kohdehyökkääjää hyödyksi. Väsymättömään tyyliin yritetään löytää linjan takaa tyhjää tilaa eli luvassa on futistermein korkeatasoinen peli. MiPK:stä nostetaan esille kohdehyökkääjä Timo ”Armando Sadiku” Mattila, joka on Sadikun tavoin väkivahva, huonolla tekniikalla, mutta hyvällä laukauksella varustettu maalintekijä. Mattilalla on varmasti Kaakkois-Suomen Kolmosen kovin penkkitulos, ei edes Stepsin Ama ”ihottuman lailla vastustajia piinaava” Meriläinen tai Hiski ”maailman vahvin lukiolaispoika” Ikonen pääse samoille kymmenille. Toisena MiPK:stä nostetaan joukkueen moottori Tuke ”Taulant Xhaka” Sirviö, jota peliälyltään pidetään sarjan parhaimpiin kuuluvana.

Stepsiä pidetään yleisesti Kaakkois-Suomen Kroatiana ja kuinka ollakaan, myös Kroatia on EM-kisoissa esittänyt tähän mennessä vakuuttavinta peliä – sopivasti miksausta äijämäisyydestä ja taituruudesta, ylös-alas-liikkeellä aukaistaan vastustajaa pitämällä kenttä leveänä. Stepsi saa mukaansa edellisen pelin huilanneen Zakaria ”Mario Mandzukic” Abahassinen, joten Albanian puolustus on Urskissa kovilla. Esiin nostetaan myös peli peliltä edellisen kesän iskuun pääsevä Topi ”Luka Modric” Seppänen, joka pystyy omalla panoksellaan kääntämään tiukkoja otteluita eduksemme. Kune ”Nikola Kalinic” Kuntonen muodostaa Mandzukicin kanssa vaarallisen kärkiparin. Lopputuloksen lisäksi faneilla riittää jännitettävää häviääkö Tommi ”Vedran Corluka” Ekmark ensimmäistä kertaa tällä kaudella pääpallossa. Ilmatilan herrasmies (antaa vastustajan viedä kaikki pääpallot) Mara ”Ivan Rakitic” Riikilä naurahtaa kysymykselle: ”No miettikää nyt vähän, Sadiku vastaan Corluka, Sadiku lähtee nenä poskella ennen puoliaikaa vaihtoon. Peli päättyy vieraiden 0-1 voittoon, maalintekijänä Rakitic”.

Albania-Kroatia Mikkelin Urskissa lauantaina klo 15. Tasainen painikamppailu tulossa, Kroatia lähtee nauttimaan huikeesta tunnelmasta, yhteisöllisyydestä ja pelin tuomasta haasteesta alla olevan akustisen kappaleen voimaannuttamana, jossa on haettu vivahteita myös Etelä-Amerikasta, sillä eletäänhän nyt ihmisen parasta aikaa! https://www.youtube.com/watch?v=t8gVCeQG0Jk

Kommentit

Hienoa lukea Rikun asiantuntevia ja pilike silimäkulmassa laadittuja ennakoita ja raportteja. Jatka samaan malliin. Joukkuekin saa noista ennakoista ja raporteista lisävirtaa!