STPS-HaPK

  • Posted on: 23 May 2017
  • By: teemu_pulkkinen

STPS-HaPK

Tervetuloa viihtymään!

STPS esiintyy ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen helatorstaina. Talvisalon Kesämaa Areenalla klo. 14 alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu Haminan PalloKissat. Kotijoukkueen pelaajat toivovat paikalle paljon väkeä, vaikka kaksi ensimmäistä ottelua eivät olekaan sujuneet optimaalisesti. Kauden ensimmäiset pelit ovat tuttuun tapaan olleet hankalia STPS:lle. Tätä on pyritty selittämään muun muassa koulunsali-syndroomalla, jonka vuoksi kauden ensimmäiset pelit isoilla kentillä ovat jo vuosien ajan tuottaneet ongelmia erityisesti hyökkäyspäässä. Kauden kolmas peli pelataan pienellä Kesämaa Areenalla, joka ei ainakaan suosi STPS:n lyhytsyöttöpeliä.

HaPK on pelannut tällä kaudella neljä peliä häviten ne kaikki. Haminalaiset ovatkin ainoa joukkue, joka ei ole saanut pistettäkään tämän kauden sarjassa. Helatorstain kamppailun käsikirjoitus noudattanee STPS:lle tuttua kaavaa; haminalaiset vetäytyvät mielellään ja antavat pallon hallinnan suosiolla kotijoukkueelle.  STPS pyörittää palloa lyhyillä syötöillä ja pyrkii murtautumaan linja kerrallaan kohti vastustajan maalia. HaPK puolestaan kyttää STPS:n virheitä ja on valmis iskemään terävästi vastaiskuista. Maalit syntyvät puoleen tai toiseen erikoistilanteiden aiheuttamina tai räikeiden virheiden seurauksena.

Kahdessa ensimmäisessä pelissä STPS on pystynyt kontrolloimaan palloa hyvin, mutta ennalta arvaamattomuus, puolenvaihdot, sekä maalipaikkojen määrä ja laatu ovat tuottaneet päänvaivaa joukkueelle. Viikon harjoituksissa onkin pyritty näitä osia pelistä kehittämään.

Joukkueenjohtaja Aleksi Torvikoski ei näe kahden vieraspelipisteen saldoa katastrofina:

”Vieraspisteet molemmista peleistä on meille tyydyttävä tulos. On selvä, että pelin pitää parantua, mutta negatiivisuuteen ei sorruta. Valmentaja Silvennoinen kehittää torstaiksi oikeat mallit maalintekoon ja huoltaja Rinkinen tatuoi tiikerinkuvat pelaajien takaraivoon, joten uskon, että kissalauma kaatuu.”

Torvikosken mielestä kahden pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukkoa ei sovi vielä tuijotella:

”Sarjakärjen karkaamisesta en lähtisi vielä puhumaan, enkä edes kuiskimaan. Joukkue painaa hommia yhteen hiileen ja koko ajan kehitytään. On selvä, että pelaamisessa on puutteita ja voitostahan kaikki haluaa pelata. Toivottavasti torstaina nähdään hieno tapahtuma, jonne yleisö löytää sankoin joukoin.”

Seuraavassa neljä vinkkiä, mitä ottelutapahtumassa kannattaa tarkkailla:

  1. Keitä ovat joukkueen uudet pelaajat ja onko heistä vastuunkantajiksi tämän kauden sarjassa?
  2. Toimivatko kotijoukkueen laitamallit ja saadaanko hyökkäyspeliin yllätyksellisyyttä?
  3. Pysyvätkö vierasjoukkueen ulkomaalaiset tarpeeksi kurinalaisina puolustussuuntaan ja onnistuuko erinomainen maalintekijä Caner Mula jälleen maalinteossa?
  4. Löytyykö vieruskaverilta jo kannattajakortti ja onko sää aurinkoinen?

STPS-HaPK Kaakon Kolmosta Kesämaa Areenalla helatorstaina klo 14.00. Tervetuloa!