STPS- Honka/Akatemia 2-1 (1-1)

  • Posted on: 4 July 2016
  • By: riku.laamanen

STPS kahdeksan parhaan joukkoon Regions Cupissa!

 

STPS:n miesten edustusjoukkue eteni lauantaina 2.7 kahdeksan parhaan joukkoon valtakunnallisessa Regions Cupissa kukistettuaan espoolaisen FC Hongan akatemia –joukkueen tiukan väännön jälkeen lukemin 2-1. Kuumassa helteessä pelattu ottelu eteni pääosin Hongan pallollisessa hallinnassa, mutta maalipaikkoja siunaantui molemmille osapuolille tasaisesti.

13. peliminuutilla STPS sai rajaheiton hyvästä paikasta. Juuso ”rasvat nollissa” Kautonen heitti pallon pitkänä maalille ja usein vastaavissa tilanteissa käytetty kuvio kantoi hedelmää: Hieno liippaus päällä maalinedustalle, mistä Tommi ”punaisella ulos” Ekmark puski pallon varmasti maalipuiden väliin. Tommille maali oli jo neljäs tämän vuoden Cupissa, mikä on topparille ihan ok suoritus.

Muutamaa minuuttia myöhemmin tappioasemasta sisuuntuneet honkalaiset päättivät, että viihtyvät ennemmin tasatilanteessa. Kulmapotkun jälkitilanteesta onnistui Anton Ropa puskemaan pallon yli STPS:n Lassi ”mysteerimaalivahti” Rahikaisen. STPS ei kuitenkaan tasoituksesta lannistunut vaan luotti vahvasti omaan tekemiseensä ja voittoon.

23. peliminuutilla kotijoukkue joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun vasempana laitapuolustajana pelannut Sakari ”Marcelo” Huotari loukkasi takareitensä: hänen tilalleen kentälle kirmasi Olli ”aina valmiina” Koskeli. Ensimmäisellä puoliajalla ei enää maaleja syntynyt ja taukoa lähdettiin viettämään 1-1 tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti, kuitenkin Hongan pitäessä palloa enemmän itsellään. Ottelu eteni tasalukemissa aina 85. peliminuutille saakka, kunnes Miika ”hevosenpotku” Kuntonen sai pallon itselleen noin 25 metrin päässä Hongan maalista ja päätti, että tätä peliä ei rangaistuslaukauksille viedä ja lähetti jalastaan hervottoman kanuunan kohti takayläkulmaa. Pallo osui ylärimaan, siitä tolppaan ja lopulta kimposi upeasti läpi ottelun keskikentällä taistelleelle Ari-Matti ”terrieri” Meriläiselle, joka ei avopaikasta erehtynyt: pallo varmasti verkkoon ja STPS sai juhlia 2-1 osumaa.

Maalin jälkeen Honka painoi hyökkäyksiään kohti STPS:n päätyä, ja ottelun loppu oli savonlinnalaisten puolustustaistelua espoolaisten hallitessa pelivälinettä. 90 minuuttia pelikellossa ja Hongan hyökkääjä oli pääsemässä vaarallisesti läpiajoon. Tommi ”maalintekijä” Ekmark oli tällä kertaa vastustajan maalinestäjä ja joutui kaatamaan hongan hyökkääjän toisen keltaisen kortin arvoisesti. Tommi siis

punaisella kortilla ulos kentältä, mutta rike oli ennen kaikkea teko joukkueen puolesta, sillä se esti hongan vaarallisen läpiajon ja täten mahdollisen tasoituksen.

FC Honka – akatemia ei kuitenkaan saanut useista kulma –ja vapaapotkuista huolimatta palloa STPS:n maaliin. Loppuvihellyksen kuuluessa Savonlinnan sotureiden juhlat olivat valmiit alkamaan. Kokonaisuudessaan hieno ja viihdyttävä taistelu molemmilta joukkueilta. Etukäteen tiedossa ollut vierasjoukkueen taito pelata jalkapalloa tuli esille: pelaava, nuori ja taitava joukkue. Tällä kertaa savonlinnalaiset olivat kuitenkin maalin verran parempia ja jatkavat Regions Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

STPS:n seuraava vastus Regions Cupissa selviää 5.7 arvonnassa.

 

STPS:n kokoonpano ottelussa:

Lassi Rahikainen;

Tommi Ekmark, Sakari Huotari (-> Olli Koskeli, 23. min), Antti Pulkkinen, Hiski Ikonen;

Juuso Kautonen C, Topi Seppänen, Miika Kuntonen (-> Thaaer Haamed Hamiid, 85. min), Ari-Matti Meriläinen;

Zakaria Abahassine, Marko Huttu (-> Rasmus Myllys, 81. min)

Vaihtoon: Asseri Kunttu, Jukka-Pekka Pulakka