STPS-MiPK ennakko

  • Posted on: 9 September 2016
  • By: riku.laamanen

STPS-MiPK ennakko

STPS:n 70-vuotisjuhlaottelu

Lauantaina klo 16 käynnistyy kesän 2016 merkityksellisin ottelu Kyrönniemen pyhätössä, eikä vähiten siksi, että molemmat joukkueet täyttävät tänä vuonna 70 vuotta ja tämä ottelu on STPS:n virallinen juhlaottelu. Otteluun on kutsuttu seuran toimihenkilöitä, talkoolaisia ja entisiä pelaajia menneiltä vuosilta, joten ilmassa on selkeästi suuren urheilujuhlan tuntua.

Itse ottelun lähtöasetelma on selkeä; STPS on pakkovoiton edessä. MiPK johtaa sarjaa viidellä pisteellä kun jäljellä on kolme ottelua. Stepsin pitää voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa ja Mikin vastaavasti hävittävä kaksi, mikä ei missään nimessä ole mahdottomuus, sillä tunnetusti ne ratkaisevien pisteiden saaminen on urheilussa vaikeinta.

Mikin joukkue on täynnä pelaajia, joilla on takana loistava tulevaisuus. Joukkue on erittäin laadukas ja heidän pelitapansa on tehokas, joten Stepsi saa näyttää parasta osaamistaan kun painaa Mikkeliä lauantaina pataan. Ratkaiseva kysymys ei ole voittaako Stepsi, vaan kuinka monella maalilla Stepsi voittaa. Nopea puhelinkierros Mikkeliin antaa viitteitä, että Miki pitää itseään jo sarjan voittajana. Päävalmentaja ”Natsa” Vehviläinen kommentoi, että ”Stepsi on sarjan ylivoimaisesti kovin vastustaja ja siellä on kauneimmat pelaajat, mutta onneksi meidän ei enää tässä vaiheessa tarvitse pelata tosissaan, sillä olemme jo työmme tehneet”. Keskikentän dynamo ”Tuke” Sirviö kertoo, että ”joudumme tyytymään pallon roiskimiseen, sillä siinä olemme hyviä, mutta kadehdimme Stepsin kaunista lyhytsyöttöpeliä ja siten miten joukkue voi edetä maata pitkin ohittamalla linjan kerrallaan. Onneksi olemme jo sarjan mestareita”.

Stepsin leirissä kommentit ovat hieman erilaisia. Toppari Antti Pulkkinen kommentoi, että ”nyt on se aika vuodesta kun saa pelata tosissaan, kiva kun on ottelussa panosta. Vain voittajat muistetaan”. Stepsin tietoinen taktiikka on tänä vuonna ollut vanhan viisaan sanonnan mukainen ”ei kannata tehdä voittomaalia liian aikaisin, muuten vastustaja saattaa tulla vielä ohi”. Stepsi on tietoisesti menettänyt kesän aikana sen verran pisteitä, että nyt voidaan tulla takaa ohi ja kovaa, sillä Mikillä on jo toinen käsi mestaruuspokaalissa.

Miten ottelussa lopulta käy, selviää lauantaina klo 16 Kyrönniemellä.