STPS - SavU

  • Posted on: 6 June 2017
  • By: teemu_pulkkinen
Mikko Bergström pyrkii keskiviikkona toiseen perättäiseen nollapeliin.

STPS – SavU

Sarjakärki Kyrönniemelle!

Keskiviikkoiltana STPS korkkaa Kyrönniemen vihreän veran tämän vuoden osalta ja millä ottelulla! Vieraaksi saapuu ilmiliekeissä oleva sarjakärki Savilahden Urheilijat, joten kotiyleisö pääsee seuraamaan todellista herkkupalaa.

SavU on voittanut kaikki viisi pelaamaansa ottelua ja se on tehnyt yli kolme maalia per ottelu. Se on sarjan ainoa joukkue, joka on voittanut kaikki pelit. MyPa sekä STPS ovat SavU:n ohella ainoita, joiden tappiosarakkeessa ei ole merkintää, mutta tasapelejäkään mikkeliläisjoukkue ei ole pelannut. Niinpä kotijoukkue pääsee testaamaan oman tasonsa kiistattomasti alkukauden sarjan parasta joukkuetta vastaan.

STPS ei kuitenkaan lähde peliin nöyristellen. Joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin ja tietävät toistensa vahvuudet ja heikkoudet. SavU koostuu viime kauden MiPK:in parhaimmista pelaajista, joita käskyttää Timo ”Natsa” Vehviläinen, jonka pelityyli on ärsyttävästi painunut savonlinnalaisten mieliin jo vuosien kokemuksen perusteella. SavU pelaa äärettömän tehokasta ja suoraviivaista peliä. Heidän pelaajansa toteuttavat valmentajansa taktiikkaa erinomaisesti. SavU:n pelaajat ovat tahkonneet samalla pelityylillä vuodesta toiseen ja tulosta tulee. Viime kaudella MiPK nousi sarjan päätteeksi Kakkoseen Vehviläisen johdolla. SavU:un siirtynyt Vehviläinen on saanut houkuteltua miehistöönsä viime kaudella kuusi maalia Kakkosdivisioonassa MP:n paidassa paukutelleen Mikko Mutkan. Mutka on nopea ja taitava hyökkääjä, joka osaa viimeistellä heikommastakin tekopaikasta.

Kotijoukkueen maalivahti Mikko Bergström odottaa innolla huomista kamppailua:

”On hienoa päästä pelaamaan elämäni ensimmäistä kertaa Kyrkälle. Olen kuullut paljon tarinoita tästä kentästä ja tosi mahtavaa päästä itsekin jatkamaan sen historiaa.”

SavU:n alkukausi, eikä Mikko Mutka tunnu pelottavan Vantaalla jalkapallo-uransa aloittanutta Bergströmiä:

”Tietysti hereillä pitää olla koko 90 minuuttia. Viimeksi nollasimme Oinosen ja Ri-Pan, huomenna nollataan Mutka ja SavU. Ei se ole tämän vaikeampaa!”

Kotijoukkue lähtee otteluun hyvin valmistautuneena. Päästä päähän roiskimiseen STPS ei halua lähteä mukaan, sillä silloin vahva ja taitava SavU kääntää ottelun voitoksi. Pallonhallinnan kautta ja vastustajan selustaa paineistamalla SavU on voitettavissa. STPS pääsee otteluun himpun verran paremmalla miehistöllä kuin Ri-Paa vastaan, nimittäin kapteeni Huttu palaa maestroimaan ja johtamaan joukkuetta keskikentälle.

Tule sinäkin paikalle katsomaan kaupungin viihdyttävintä jalkapalloa.

STPS-SavU klo 18.30 Kyrönniemi. Liput 5/3€. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Kannattajakortteja saatavilla. ASKOn lahjakortti + Viking Linen lahjakortti arvontapalkintoina.